Cool People :)

Sunday, 1 April 2012

Cara-cara buat cup cake nyam2 :)


Bahan-bahan ( 12 biji )

  • 200 g butter
  • 160 g gula kaster (resepi sebenar guna 180 g)
  • 3 sudu besar tepung kastard
  • 220 g tepung naik sendiri
  • 4 biji telur
  • 1 sudu kecil vanilla esen

Cara-cara

  1. Panaskan oven kepada 175deg. Ayak tepung naik sendiri dan tepung kastard.
  2. Pukul butter dan gula sampai kembang.
  3. Masukkan telur satu persatu dan teruskan memukul.
  4. Tambahkan vanilla esen ke dalam adunan tadi. Kemudian, masukkan tepung yg telah diayak.
  5. Isikan muffin tray dgn muffin cup. Masukkan adunan tadi ke dalam muffin cup. Kalau guna scoop ice cream lebih senang.
  6. Bakar selama 20-25 minit atau hingga cupcake masak. Siap dan hidangkan. Kalau rajin, bolehlah 'deco2' kan cupcake tu dgn icing or whipped cream.
  7. ok lepas deco2 dah bole makan daa and nikmati cup cake yang d buat wahhh next time saya akan try it and masuk kan kat dalam blog nie cup cake buatan saya sndiri haha...:) u all pun sila lah cuba k..hehe i think buat cup cake nie soooo easy right???..jadi cuba jangan tidak cuba.. >,<

❤THANKS SUDI BACA❤

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...